Tərkibi (4 litrlik qazan üçün):1 kq balıq (istənilən, məsələn, suf balığı)
800 q kartof
150 q yerkökü
150 q soğan
cəfəri və ya kərəviz
5-7 ədəd qara dənəvər istiot
3-4 ədəd dəfnə yarpağı
duz
istiot
göyərti
Hazırlanması:Balığı təmizləyin. Başını və quyruğunu kəsib üzərinə su tökün, 25-30 dəqiqə qaynadın. Sonra onları çıxarın (şorba üçün onlar gərək olmayacaq, amma istəyən saxlaya bilər). Bulyonu süzün.
Balığı doğrayın. Soğanı xırda doğrayın. Yerkökünü sürtgəcin orta gözündən keçirin. Kartofu kubik doğrayın.
Qaynayan bulyona kartofu əlavə edin, duz, istiot vurun. Qaynamağa başlayanda balığı əlavə edin. 15 dəqiqə qaynadın. Əvvəl yerkökünü, sonra soğanı əlavə edin (yerkökü və soğanı əvvəlcədən qovura da bilərsiniz). 5-7 dəqiqə qaynadın.
Dəfnə yarpağı, cəfərinin köklərini və yaxud kərəviz, qara dənəvər istiot əlavə edin. 25-30 dəqiqə dəmdə saxlayın.
Süfrəyə verərkən üzərinə xırda doğranmış göyərti səpin.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, əlavə, istiot, doğrayın, qaynadın, yarpağı, dənəvər, göyərti, Balığı, kərəviz, xırda, üzərinə, balığı, yerkökü, soğanı, Əvvəl, gözündən, başlayanda, Qaynamağa, kartofu