Tərkibi:200 qram somon fileto
1 çay stəkanı ağ şərab
Sous üçün: 2 şorba qaşığı krem
1 çay qaşığı xardal
Servis üçün: Roka budaqları
Kartof kroket
Bir ədəd yumurta
Suysam
Hazırlanması:Qazanın içinə 1 ədəd boş qabı tərs qoyun. Şərab və qabı keçməyəcək şəkildə su əlavə edin. Somonları qabın üzərinə yerləşdirin. Qazanın qapağını bağlayın və 8 dəqiqə buxarda bişirin. Sous üçün, krem ilə xardalı qarışdıraraq 1 dəqiqə bişirin və sousluğa tökün. Kartof kroketləri, əvvəl çırpılmış yumurtaya, sonra da suysama bulayaraq yaxşı isinmiş duru yağda qızardın.
Nuş olsun!
Etiketlər: Kartof, Qazanın, bişirin, qaşığı, dəqiqə, bağlayın, tökün, qapağını, sousluğa, qarışdıraraq, kroketləri, xardalı, buxarda, çırpılmış, isinmiş, yağda, qızardın, olsun, yaxşı, bulayaraq