• Qiyməli gül börəyi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5 389

Tarix : 26-08-2017, 12:00

Bölmə : Börəklər / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 qr qiymə,
1 ədəd soğan,
duz, istiot
qırmızı istiot, kimyon,
yuxa

Sous üçün:
2 ədəd yumurta,
2 su st. süd,
1 su st. duru yağ

Üzəri üçün;
çörəkotu

Hazırlanması:
Əvvəlcə qiyməli içlik hazırlanır. Bunun üçün xırda doğranmış soğanı yağda qovururuq. Üzərinə qiymə və ədviyyatları töküb, qarışdıraraq bişməyə qoyuruq.

Yuxanı açıb üzərini sousla isladırıq və zolaq formasında hazırladığımız içlikdən tökürük. Yuxanı büküb, gül şəklində dolayırıq. Bütün yuxaları bu qayda ilə hazırladıqdan sonra soba qabına yığırıq. Üzərinə qalan sousdan çəkib, çörəkotu səpirik. Əvvəlcədən qızdırılmış 185 dərəcə istilikli sobada bişiririk.

Nuş olsun!
Etiketlər: Yuxanı, Üzərinə, qiymə, çörəkotu, istiot, Bütün, yuxaları, hazırladığımız, dolayırıq, qayda, şəklində, tökürük, hazırladıqdan, büküb, içlikdən, qabına, dərəcə, qızdırılmış, istilikli, sobada
BİZİ İZLƏYİN