• Yuxalı pendirli börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 188

Tarix : 17.05.2018, 12:00

Bölmə : Börəklər, Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox

Şef / Mənbə : Mehriban (azerifoodie)


Tərkibi:
yuxa
ağ pendir

Səbzi:
pazı başı və ya ispanaq

Qızartmaq üçün:
yağ

Hazırlanması:
1. Göyü əvvəldən yuyun və sərin ki ,suyu çəkilsin. Xırda doğrayın.
2. Pendiri 10 dəq əvvəl duzlu sudan çıxardın bez üstünə ki, suyu biraz çəkilsin. Çox nəmli olanda yuxanı isladır, cırır. Sonra pendiri çəngəllə əzin. Bura doğranmış göyü əlavə edin. İçlik hazırdı.
3. Yuxanı ortadan 4 yerə bölün və 3künclər əldə edin. Hər 3küncün enli tərəfinə biraz pendir və göyərti qoyun, mütəkkə kimi bükün.
4. Tavaya yağ tökün isidin. Yuxanı soyuq yağa qoysanız bütün yağı canına çəkəcək. Tavanın altı ortadan biraz gur olmalıdır. Börəkləri qoyun yağa və hər 2 üzünü nar kimi qıp-qırmızı qızardın.Yaxşı qızaran yuxa ağızda xırtıldıyır, ləzzətli olur
Yuxa tez qızarır, ağlınızı kartofa verməyin, odurki qızaran zaman yanından uzağa çəkilməyin, yoxsa börəklər yanar.

Nuş olsun!

Etiketlər: biraz, Yuxanı, ortadan, pendir, qoyun, çəkilsin, qızaran, bütün, qoysanız, canına, çəkəcək, olmalıdır, Tavanın, çəkilməyin, yoxsa, Tavaya, yanar, börəklər, tökün, soyuqkən
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica