• Halqa poğaça resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 948

Tarix : 18.06.2021, 10:00

Bölmə : Börəklər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 stəkan isti süd
1 stəkan su
1 su stəkanı yağ
Otaq temperaturunda 2 xörək qaşığı kərə yağı
3 yumurta, ağ xəmirin üstünə 2 sarısı
2 xörək qaşığı toz şəkər
1 çay qaşığı duz
1 təzə maya
aldığı qədər un

Daxili üçün:
Ağ pendir

Hazırlanması:
Undan başqa bütün maddələri yoğurma qabına qoyduq və yaxşıca qarışdırırıq.
Sonra tədricən un əlavə edərək xəmir yoğururuq və yumşaq xəmir alırıq.
Xəmirimizi örtüb 40-45 dəqiqə fermentasiya etmək üçün buraxırıq.
Qıcqırdılmış xəmirdən naringi ölçüsündə parçalar alırıq, əllərimizə yaxşıca bükürük və taxtanın üstünə düzürük.
Xəmirimizi bir rulonun köməyi ilə uzununa açırıq, içərisinə pendir səpirik, rulon şəklində qatlayırıq, uclarını birləşdiririk və üzərinə yağlı kağız qoyduğumuz qaba qoyuruq.20 dəqiqə mayalandırdıqdan sonra üzərinə yumurta sarısı çəkirik, qara zirə, küncüt toxumları səpirik və 200 dərəcə qızardılana qədər sobada bişiririk.

Nuş olsun!


Etiketlər: qaşığı, alırıq, dəqiqə, Xəmirimizi, səpirik, üzərinə, yaxşıca, xəmir, pendir, qədər, üstünə, xörək, yumurta, sarısı, stəkan, şəklində, rulon, bükürük, taxtanın, içərisinə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN