Tərkibi (30 ədəd):
Xəmir:3 st. su
1 paket yaş maya (21 q)
1 st. qatıq
1 st. bitki yağı
1 yumurtanın ağı
1 x.q. şəkər tozu
1 ç.q. duz
aldığı qədər un
Arasına:
125 q marqarin
2 x.q. kərə yağı
0,5 st. bitki yağı
İç:250 q qiymə
1 armudu st. zeytun yağı
2 iri baş soğan
1 iri badımcan
1 iri qabaq
2 acı istiot
1 orta boy pomidor
duz
pulbibər
Hazırlanması:Yaş mayanı 3 st. ilıq suda əridin. Qatıq, bitki yağı, yumurta ağı, şəkər tozu və duz əlavə edib qarışdırın. Tədricən unu əlavə edib yumşaq, elastik xəmir yoğurun. Üzərinə nəm dəsmal çəkib yarım saat saxlayın.
5 kündə tutun. 10 dəqiqə saxlayandan sonra hər birini nazik yayın.
Əridilmiş marqarin, kərə yağı və bitki yağını qarışdırın. Yuxaları bu qarışıqla yağlayın. Sonra yuxanın kənarlarını 3 barmaq enində içəriyə qatlayın.
Yuxanın iki qarşı tərəfini ortaya doğru, sonra isə bir-birinin üstünə qatlayın (uzun, 4 qatlı şərid alınacaq).
Bunu 4 barmaq enində hissələrə doğrayın. Digər yuxaları da eyni qaydada hazırlayın.
İç: qiyməni zeytun yağında qovurun, xırda doğranmış soğan əlavə edib qovurun, badımcan və qabağı soyub kubik doğrayın, qiyməyə əlavə edin, duz, pulbibər əlavə edib tərəvəzlər yarımbişmiş olanadək qovurun, sonda xırda doğranmış acı istiotu əlavə edin, 1-2 dəfə qarışdırdıqdan sonra ocaqdan götürüb bir qədər soyudun.
Xəmir parçalarının hər birini oxlovla bir qədər yayın. Orta hissəsinə qiyməni qoyub xəmirin kənarlarını üst-üstə örtün, sonra tərsinə çevirin. Orta hissəsini iti bıçaqla uzunasına çərtin, yağlanmış siniyə düzün. Üzərinə yumurta sarısı çəkin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada üzəri qızaranadək bişirin.
Süfrəyə isti-isti verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, sonra, bitki, qədər, qovurun, qatlayın, doğranmış, pulbibər, yumurta, barmaq, enində, qarışdırın, Üzərinə, kənarlarını, badımcan, şəkər, qiyməni, birini, doğrayın, Xəmir