• Unlu kartoflu börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 31 509

Tarix : 26-05-2014, 17:26

Bölmə : Quru yeməklər / Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
3 ədəd lavaş
Yarım su stəkanı un
Yarım paket marqarin
Yarım çay stəkanı duru yağ

İçi üçün :
3 ədəd orta boy kartof
1 ədəd iri quru soğan
2-3 yemək qaşığı zeytunyağı
Duz
Qara bibər
Qırmızı pul bibər

Hazırlanması:
Kartofları soyun və iri kublar şəklində doğrayın.
Dərin bir qazana götürüb üzərini keçənə qədər su qoyun və bir az duz əlavə edərək tender qədər qaynadın.
Qaynadılan kartofları süzün və kənara alın.
Soğanı doğrayın. Bir miqdar zeytunyağını tavaya alın , üzərinə soğan və duz əlavə edərək qızarana qədər qovurun.
Qaynadılan kartofları üzərinə əlavə edərək ədviyyatları əlavə edin və 2 dəqiqə qədər qovurun .
Qovurma əməliyyatı bitincə ocaqdan alın və püre halına gətirin.
Lavaşı mətbəx dəzgahına sərin , yarısına əridib duru yağ ilə qarışdırdığınız marqarini sürüb un səpin.
Lavaşı ikiyə qatlayın və üstdə qalan üzünə yağ sürtün və un səpin.
Rulo halına gətirdiyiniz börəyi 4 barmaq qalınlığında dilimləyin.
Yağlı kağız sərdiyiniz çörəkçilik hesabatında k üzərinə yumurta sarısı sürtün və çörəkotu səpin.
180 dərəcə əvvəlcədən qızdırılmış sobada börəyin üzəri qızarana qədər bişirin. İlıq ya da soyuq olaraq servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: tirtun, qədər, əlavə, üzərinə, Yarım, edərək, səpin, bibər, Qaynadılan, qovurun, doğrayın, halına, stəkanı, kartofları, sürtün, Lavaşı, soğan, qızarana, börəyi, barmaq, üzünə
BİZİ İZLƏYİN