• Süzmə ayran resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5118

Tarix : 31.07.2015, 22:00

Bölmə : Təqdimat, İçkilər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 0-10

Nəfər sayı : 2-4

Resepti göndərən : DADLI


Tərkibi:
Qatıq
Duz
Mineral su

Hazırlanması:
Süzmə hazırlamaq üçün əvvəlcə geniş bir tənzif götürülür. Bir neçə dəfə qatlanılır. Bundan sonra tənzif bir qabın içərisinə qoyulur və qatıq buraya əlavə edilir. Sonra qatıq olan tənzif ağzı bükülür, bağlanılır və yüksək bir yerdən asılır. Qatıq suyunu tam süzməsi üçün üzərinə ağırlıq qoyulur və bu şəkildə gözlədilərək qatığın suyunu tam verməsinə nail olunur.

Süzmədən hazırlanan ayran, daha ləzzətli olur.

Süzmə hazır olduqdan sonra ayran hazırlayacağımız qaba ehtiyac olduğu qədər əlavə edilir. Üzərinə çox az mineral su əlavə edilir və qarışdırılır. Süzmə qatıq biraz durulaşdıqdan sonra lazım olan qədər mineral su əlavə edilir və qarışdırılır.

Ayranın içərisində suda əriməmiş hissəciklərin qalmaması üçün, süfrəyə verilməmişdən əvvəl süzgəcdən keçirtmək məsləhətdir.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edilir, tənzif, qatıq, sonra, Süzmə, qoyulur, qədər, mineral, Qatıq, qarışdırılır, suyunu, ayran, biraz, olduğu, hazır, ləzzətli, olduqdan, hazırlayacağımız, durulaşdıqdan
loading...
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica