• Pırasalı və pendirli duzlu keks resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 660

Tarix : 13-03-2019, 12:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Börəklər / Qəlyanaltılar / Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 qram pırasa (yuyulmuş və incə doğranmış),
1 su stəkanı qarğıdalı unu,
1 su stəkanı buğda unu,
1 su stəkanı qatıq,
1 sustəkanı maye yağ,
3 yumurta,
100 qramrəndələnmiş holland pendiri,
1 yemək qaşığı toz şəkər,
1 şirniyyat qaşığı duz,
1 çimdik istiot,
1 paket qabartma tozu,
1/2 dəstə incə doğranmış şüyüd

Hazırlanması:
Dərin bir kasada qarğıdalı unu, maye yağ, yumurta, qatıq, şəkər, duz və istiotu yaxşıca çırpın.
Pırasa, şüyüd və kaşar pendirini də əlavə edərək qarışdırmaya davam edin.
Son olaraq da başq bir kasada un ilə qabartma tozunu birbiriylə qarışdırın.
Sonda isə pırasalı qarışıma əlavə edib möhkəm çırpın.
Yağlanmış bir fırın sinisinə və ya istiyə davamlı şüşə qaba bu qarışımı boşaldın.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 40 dəqiqəyə yaxın bişirin,
Soyuduqdan sonra doğrayıb servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkanı, əlavə, kasada, çırpın, yumurta, qaşığı, şəkər, qabartma, doğranmış, qatıq, şüyüd, qarğıdalı, davamlı, istiyə, sinisinə, möhkəm, Sonda, qarışdırın, pırasalı, qarışıma
BİZİ İZLƏYİN