• Pendirli və otlu kiş resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 541

Tarix : 24-06-2019, 12:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Qəlyanaltılar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
2 yumurta,
75 qram kərə yağı,
2 su bstəkanı un,
1/2 çay qaşığı duz,
2 yemək qaşığı buzlu su

İçi üçün:
200 ml.qaymaq,
3 yumurta,
1/4 dəstə cəfəri,
200 qram lor pendiri,
1 su stəkanı rəndələnmiş holland pendiri,
1/2 çay kaşığı duz,
1/2 çay qaşığı təzə çəkilmiş istiot,
1/4 çay qaşığı sarımsaq ,
1 şirniyyat qaşığı qurudulmuş nanə,

Diqqət:
Xəmir hazırlayacağınız kərə yağı, su, yumurta, hətta unun özü belə olduqca soyuq olmasına diqqət edin.
Kərə yağının sürətli bir şəkildə əriməməsi üçün xəmiri əlinizlə yoğurmaq yerinə profesyonal bir xəmir yoğuran maşnada, ya da mətbəx robotunda hazırlayın.
Yağlı bir xəmir olduğu üçün tart kqəlibini yağlamayın.

Bişirmə zamanı diqqətli olmalısınız?
İçlik hazırlamaq üçün arzu etdiyiniz ədviyyat və tərəvəzləri qataraq istifadə etmək istəsəniz içərisinə quru soğan, kök, rəngli bibərlər və s. kimi tərəvəzləri rəndədən keçirdərək kərə yağında qızardıb sonra içinə qata bilərsiniz.
Kış xəmiri eyni səviyyədə qızarması üçün iç xərcini əlavə etməzdən əvvəl xəmirin üzərinə ağırlıq salacaq olan noxud, lobya və ya düyü yayaraq bişirməyiniz lazımdır.
Ancaq bu işləmi yerinə yetirmək sizin üçün çətin olacaq deyə düşünürsünüzsə o zaman xəmiri çəngəllə bir neçə yerindən deşib bişirin.

Hazırlanması:
Kiş xəmirini hazırlamaq üçün; soyuq və kərə yağını kub şəklində kəstikdən sonra mətbəx robortuna alın.
Yumurta, ələnmiş un və duz əlavə etdiyiniz xəmiri mətbəx robortunun xəmir qarışdırma aparatını istifadə edib qarışdırın.
Toparlanmaya başlayan xəmirə damcı damcı buzlu su əlavə edərək topaclanmayan bir xəmir əldə edənə qədər qarışdırmağa davam edin.
Hazırladığınız xəmiri streç filmlə sarıdıqdan sonra soyuducuda 30 dəqiqə saxlayın.
Soyuducuda saxlanan və soyuq vəziyyətdə olan xəmiri bir vərdənə yardımıyla istifadə edə biləcəyiniz tart qəlibi böyüklüyündən bir az daha böyük olacaq şəkildə açın.
Əlinizinistisi ilə yağını salmaması üçün olabidikcə az müdaxilə edərək açdığınız kiş xəmirini , tart kəlibinə yayın.
Tart qəlibinin böyüklüyünə görə kənarda qalan xəmir parçalarını bir bıçağın arxa hissəsi ilə kəsərək təmizləyin.
Kişin bərabər ölçüdə bişməsi və qabarması üçün dincə qoyduğunuz xəmirin üzərini tart qəlibi böyüklüyündə kəstdyiniz yağlı kağız ilə qapadın.
Ağırlıq yapması üçün orta hissəsinə quru noxud , düyü yerləşdirin.
Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 15 dəqiqə bu şəkildə bişirin.

Kişin içliyi üçün:
Cəfərini incə-incə doğrayın.

Yumurtaları, duz, təzə çəkilmiş istiot, sarımsaq və qurutulmuş nanə əlavə edərək dərin bir kaseada çırpın.

Sırasıyla:
lor pendiri, rəndələnmiş holland pendiri, qaymaq və incə doğranmış cəfəri əlavə edərək çırpıcı yardımı ilə çırpın.

Fırından aldığınız, 15 dəqiqə qədər bişən kiş xəmirinin üzərinə qoyduğunuz ərzaqları götürün.

Hazırladığınız iç xərcini hazır xəmirin üzərinə yayın.

Pendirli və otlu ve otlu kişi, əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 25 dəqiqə bişirin. Üzəri qızaran və iç xərci xərci köbərib qalxan kışı puf gibi kabaran kışı fırından çıxartdıqdan sonra 10 dəqiqə dincə qoyun Dilimlədikdən sonra servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: xəmiri, əlavə, dəqiqə, xəmir, sonra, qaşığı, edərək, pendiri, üzərinə, bişirin, şəkildə, xəmirin, istifadə, yumurta, mətbəx, soyuq, yerinə, yağını, çırpın, etdiyiniz
BİZİ İZLƏYİN