• Qat-qat ləzzət resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 369

Tarix : 12-05-2021, 14:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3-4 fincan un
Yarım təzə maya və ya bir paket quru maya
1,5 stəkan süd (300 ml)
1 çay qaşığı şəkər
1 çay qaşığı duz
150-200 qram kərə yağı (əridilmiş)

Üzəri üçün:
1 yumurta sarısı
1 xörək qaşığı süd

Hazırlanması:
Bir qabda unu, süd mayasını və şəkəri qarışdırın.
Bütün unu birdəfəlik qoymayın, nəzarət altına alın.
Duz əlavə edin, qalın xəmir yoğurun və yarım saat gözlədin.
Mayalanmış xəmiri 4 bərabər hissəyə bölüb 15 dəqiqə bu şəkildə mayalayın.
Un astarlı bir dəzgahın üstündə bir beze açın və hər yerinə yağlayın.
Hər iki tərəfi içəri bükün və hər qatı düzəldin, yuxarı hissələrini bükün və dördbucaq forma verin.Hər qatı düzəltməməyi unutmayın.
Eyni şəkildə bir beze açın və ortasına yağlayın və ilk qatlanmış bezi ortasına qoyun və eyni qatlama əməliyyatını edin.
Kənarda 15 dəqiqə istirahət etdikdən sonra bu parçanı düzbucaqlı formada açın, ortasını yağlayın, hər iki tərəfi bir-birinin üstünə birləşdirin və tərs çevirin və bıçaqla hissələrə bölün və tavaya qoyun.
Digər iki vəzi ilə də bunu edin.Onları bıçaqla cızdırın, yumurta sürtün və sobada 190 dərəcə qoyun.
30 dəqiqə qəhvəyi olana qədər bişirin.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN