• Xaşxaşlı çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 037

Tarix : 20-04-2016, 23:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8


Tərkibi:
1 paket (42q) yaş maya ,
Bir stəkan yarım ilıq süd,
1 çay qaşığı toz şəkər,
Aldığı qədər un ,
100 q əridilmiş marqarin ,
Yarım su stəkanı zeytun yağı,
1şirniyyat qaşığı duz,
1 su stəkanı xaşxaş əzməsi ,
1 yumurtanın sarısı,

Üzərinə:
Xaşxaş

Hazırlanamsı:
Ilıq süddə şəkər və mayanı əridin.
Əridilmiş marqarin, zeytun yağı, duz və ala bildiyi qədər unu qatıb yaxşıca yoğurun.
Ələ yapışmayacaq yumşaq bir xəmir əldə edin.
Daha sonra təmiz bir bezlə üzərini örtün.
1 saat acımasını gözləyin.
Acıyan xəmiri ikiyə bölün.
Bir xəmir parçasını dəzgahın üzərində əlinizlə açaraq 4-5 mm qalınlığında yuvarlaq bir xəmir əldə edin.
Daha sonra azacıq duru yağla yumşaltdığınız
xaşxaş əzməsini xəmirin üzərinə yayın.
Sonra xaşxaşlı xəmiri rulon kimi bükün.
Bir simit kimi uçlarını birləşdirin.
Diğər xəmiri da eynı şəkildə hazırlayın. Yumurta sarısını xəmirlərın üzərinə sürtün. Üzərinə xaşxaş səpib, 200 dərəcə qızdırılmış fırında bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: xəmir, xaşxaş, xəmiri, stəkanı, sonra, zeytun, üzərinə, qədər, Üzərinə, marqarin, şəkər, qaşığı, dəzgahın, yumşaltdığınız, xəmirin, yayın, yağla, parçasını, üzərində
BİZİ İZLƏYİN