Tərkibi:100 qr marqarin (otaq istiliyində yumşalmış)
1 ədəd yumurta
4 xörək qaşığı pendir (rəndələnilmiş)
1 paket qabartma tozu
2 su stəkanı un
1 çay qaşığı duz
1 çay qaşığı istiot
Hazırlanması:Hər zamankı kimi bir xəmir yoğurma qabını önümüzə agötürüb, bütün vəsaitlərimizi də hazır edək. İndi otaq istiliyində yumşalmış marqarini və yumurtanı əlimizlə yoğurmağa başlayaq. Sonra üzərinə rəndələnilmiş pendiri, duz, istiot, qabartma tozu və unu əlavə edərək yaxşıca yoğuraq. Əgər edə bilsəniz yüngül unlu bir yerdə oxlovla yarım santimetr qalınlığında, yəni bir ortalı dəftər qalınlığında açın. Sonra çay stəkanı ağızıyla kəsərək yumru forma verək.Sobamızı 175 dərəcəyə nizamlayıb, əvvəldən istilədək. Soba nimçəmizi yaxşıca, yumşaq bir marqarinlə yağlayaq və biskvitlərimizi aralı olaraq düzək. Üzərləri yüngül sarı-qəhvərəngi olana qədər bişirək. Biskvitlərimiz bişdikdən dərhal sonra sobadan çıxaraq.
Soyuyandan sonra servisə təqdim edək.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, stəkanı, qabartma, sonra, yüngül, Sonra, yaxşıca, rəndələnilmiş, istiot, istiliyində, yumşalmış, qalınlığında, istilədək, nimçəmizi, marqarinlə, yağlayaq, kəsərək, yumşaq, nizamlayıb, biskvitlərimizi