Tərkibi:
1 stəkan əzilmiş qoz ləpəsi
əriştə
3 yemək qaşığı zeytun yağı
1 stəkan pendir
cəfəri
Duz
Hazırlanması:
Pendirli əriştə hazırlamaq üçün əvvəlcə bir qazanda suyu qaynadın. Sonra qaynayan suya zeytun yağı və duz əlavə edin.
Qaynayan suya daha sonra əriştələri əlavə edin və bişənə qədər: Təqribən 6-7 dəqiqə qaynadın.
Bişdikdən sonra əriştənin suyunu süzün və tabağa çəkin.
Sonra əriştəyə incə – incə doğranmış cəfəri və pendir əlavə edin, qarışdırın.
Pendirli əriştə bu şəkildə süfrəyə verilir.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, əriştə, sonra, Pendirli, stəkan, Sonra, cəfəri, qaynadın, pendir, zeytun, Bişdikdən, əriştənin, süzün, tabağa, suyunu, əriştəyə, süfrəyə, verilir, şəkildə, qarışdırın