• Pizza xəmiri resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10440

Tarix : 18.06.2016, 20:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri, Pizza

Mətbəx : İtalyan mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 20-30

Nəfər sayı : 1-2




Tərkibi:
4 su stəkanı un
1 kub yaş maya
4 xörək qaşığı zeytunyağı
2 çay qaşığı duz

Hazırlanması:
Böyük bir kasada un və mayanı qarışdırın.
Yarım su stəkanı qədər ilıq su, yağ və duz əlavə edin.
Qarışığı yumuşaq və əllərə yapışmayan bir xəmir əldə edənə qədər yoğurun.
İstəsəniz yoğurma əməliyyatı üçün mikserdəndə istifadə edə bilərsiniz.
Xəmirin üzərini bir dəsmalla örtərək ilıq bir mühitdə 1 saat qədər istirahət etdirin.
İki soba qabını yağlayıp üzərinə un səpin. Sobası 225 dərəcəyə nizamlayıb əvvəldən istilədin.
Xəmiri boşqaba yayın. Xəmirləri dilədiyiniz içliklə doldurub sobaya qoyabilərsiniz. 25 dəqiqə qədər bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qədər, stəkanı, qaşığı, Sobası, səpin, əvvəldən, dərəcəyə, üzərinə, nizamlayıb, qabını, mühitdə, örtərək, istirahət, etdirin, istilədin, yağlayıp, boşqaba, qoyabilərsiniz, sobaya, dəqiqədə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN