Tərkibi:4 su stəkanı un
1 kub yaş maya
4 xörək qaşığı zeytunyağı
2 çay qaşığı duz
Hazırlanması:Böyük bir kasada un və mayanı qarışdırın.
Yarım su stəkanı qədər ilıq su, yağ və duz əlavə edin.
Qarışığı yumuşaq və əllərə yapışmayan bir xəmir əldə edənə qədər yoğurun.
İstəsəniz yoğurma əməliyyatı üçün mikserdəndə istifadə edə bilərsiniz.
Xəmirin üzərini bir dəsmalla örtərək ilıq bir mühitdə 1 saat qədər istirahət etdirin.
İki soba qabını yağlayıp üzərinə un səpin. Sobası 225 dərəcəyə nizamlayıb əvvəldən istilədin.
Xəmiri boşqaba yayın. Xəmirləri dilədiyiniz içliklə doldurub sobaya qoyabilərsiniz. 25 dəqiqə qədər bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, stəkanı, qaşığı, Sobası, səpin, əvvəldən, dərəcəyə, üzərinə, nizamlayıb, qabını, mühitdə, örtərək, istirahət, etdirin, istilədin, yağlayıp, boşqaba, qoyabilərsiniz, sobaya, dəqiqədə