Tərkibi:150 q bərk pendir
220 q un
120 q kərə yağı
4 x.q. süd (və ya su)
1/4 ç.q. duz
Hazırlanması:Sobanı 200 dərəcə qızdırın.
Mətbəx kombaynına un, duz, kərə yağı, sürtgəcin iri gözündən keçirilmiş pendir qoyub xırdalayın. Ovuntuq alınmalıdır.
Buraya 4 x.q. süd əlavə edib bir az da qarışdırın.
Kündə tutun. Bir hissəsini qoparıb qalanını soyuducuya qoyun.
Qopardığınız hissəni 2 mm qalınlıqda yayın.
Forma ilə fiqurlar, ya da sadəcə kvadratlar kəsin.
Bunları siniyə düzüb sobada 10 dəqiqə, peçenyelərin altı qızarana, üstü isə bərkləşənədək bişirin.
Xəmirin qalanını da eyni qaydada hazırlayıb bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: qalanını, bişirin, pendir, sadəcə, kvadratlar, kəsin, fiqurlar, Bunları, Forma, qalınlıqda, yayın, siniyə, hissəni, sobada, Xəmirin, qaydada, hazırlayıb, olsun, bərkləşənədək, qızarana