• Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 81 008

Tarix : 7-01-2017, 16:00

Bölmə : Duzlu xəmir işləri / Qəlyanaltılar / Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 6-8

Şef / Mənbə : Mehriban


Tərkibi:
xəmir üçün:
1 stakan otaq temperaturunda qatıq
1ədət yumurta
1çay qaşığı şəkər tozu
yarım çay qaşığı duz
2yemək qaşığı duru yağ
1çay qaşığı soda
1,5stakan un (+/-)
verilən bu ərzaq miqdarından 20-25 pirojki alınır (kündələrin iri-kiçik tutmasında asılı olaraq)

bundan başqa istənilən içlik və qızartmaq üçün bol duru yağ

Hazırlanması:
Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Qatığı axşamdan yaxud 3-4 saat əvvəl soyuducudan çıxartmak lazımdır.Ümumiyyətlə,bu tərif üçün turş,köhnə qatıq məsləhətdir.İri bir qaba qatığı tökmək,yumurta,şəkər tozu,duz və duru yağ əlavə edib,qarışdırmaq.

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Sodanı əlavə edib,yenə qarışdırmaq.Qatıx çürük-çürük olacax və köpüklınəcək.

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Bu zaman hissə-hissə unu əlavə edərək,yumuşak bir xəmir yoğurun.Unun miqdarını qaçırmayın,xəmir yumuşaq olmalıdır.Çox yoğurmak lazım deyil,yoxsa xəmir sərtləşir.Üstünü örtüb 5-10dəqiqə saxlayın.

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Xəmiri kiçik kündələrə bölün, əliniz ilə yastılayıb yumru şəkildə yayın. Hər kündənin ortasına içlik qoyun və yaxşıca bükün.Masanı nə unlamaq,nə yağlamaq lazım deyil,xəmir yapışmır və asanlıqla yayılır.
Yuxarıda qeyd etdiyim kimi,pirojki üçün müxtəllif içlik istifadə etmək olar. Mən bu səfər ciyər ilə bişirdim))

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Pirojkiləri bükəndən sonra,masaya elə yığın ki, "dikiş" yeri altda qalsın.

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Əvvəlcədən dağ edilmiş yağa salıb qızardın.Pirojkiləri yağa saldığınız zaman bükdüyünüz tərəfi ilk yağa salın ki, "dikiş" yeri tutsun və açılmasın.

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT

Mayasız xəmirdən Pirojki resepti - FOTO RESEPT


Bu təriflə bişirilən pirojkilər yumuşaq və dadlı olur,həm mayalı xəmir olmadığı üçün daha tez başa gəlir.

Nuş olsun!
Etiketlər: xəmir, qaşığı, əlavə, içlik, çürük, qarışdırmaq, kiçik, zaman, hissə, dikiş, lazım, yumuşaq, pirojki, Pirojkiləri, deyil, qatıq, yumurta, şəkər, yayılır, ciyər
BİZİ İZLƏYİN