Tərkibi:4 st un
1 st ilıq su
1 ç.q maya
1/2 ç.q duz
2 ç.q şəkər tozu
2-3 x.q bitki yağı
Hazırlanması:Unu qaba ələyirik. Mayanı 3-4 qaşıq ilıq suda həll edib 5-10 dəqiqə gözlüyürük. Unun üzərinə bütün ərzaqları əlavə edib qarışdırırıq,mayanı da əlavə edib suyu az-az əlavə edərək xəmiri yoğurmağa başlayırıq. Yumşaq xəmir alındırıb dəsmala bükürük və isti yerdə 1,5 -2 saat acıdırıq. Sonra iki kündəyə ayırıb yarım saat da kündədə saxlıyırıq.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, bükürük, dəsmala, alındırıb, Yumşaq, xəmir, yerdə, acıdırıq, kündədə, saxlıyırıq, yarım, ayırıb, Sonra, kündəyə, başlayırıq, xəmiri, dəqiqə, gözlüyürük, qaşıq, Mayanı