Tərkibi:500 qr un,
1 ədəd yumurta,
0.5 ç.q. duz,
0.5 st. su,
3-4 x.q. duru yağ
İçlik üçün:
ispanaq,
kişiş,
şüyüd,
göy soğan,
türşəng,
pendir
Üzəri üçün:
yumurta sarısı,
çörək otu (va ya küncüt)
Hazırlanması:Əvvəlcə lavaş üçün qeyd olunmuş ərzaqları bir qaba töküb, xəmir yoğururuq. Xəmirdən bərabər ölçülü kündələr tutub, böyük və nazik lavaşlar yayırıq. Bir qabda xırda doğranmış göyərti və sürtgəcdən keçirilmiş pendiri qarışdırırıq. Yaydığımız lavaşların üzərinə içlik yerləşdirib, kənarlarını üst-üstə gələcək şəkildə bağlayırıq. Üstünə yumurta sarısı çəkib, çörəkotu səpirik. 160 dərəcədə 40 dəqiqə bişiririk.
Nuş olsun!
Etiketlər: yumurta, sarısı, qarışdırırıq, Yaydığımız, lavaşların, üzərinə, pendiri, sürtgəcdən, xırda, qabda, doğranmış, göyərti, içlik, keçirilmiş, yerləşdirib, səpirik, çörəkotu, dərəcədə, dəqiqə, bişiririk