• Tskan piroqu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 22908

Tarix : 2.10.2014, 10:00

Bölmə : Ət yeməkləri, Xəmir işləri

Mətbəx : Ləzgi mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Ləzgi mətbəxinə aid olan tskan müxtəlif içlə hazırlanır - ət + kartof + soğan; şor + göyərti (ispanaq, əvəlik); pendir + kartof və s.

Biz ətli tskan hazırlayaq.

Tərkibi:
Xəmir üçün:

4-4,5 st. un
2 st. su (ayran)
1 ç.q. şəkər tozu
1 ç.q. quru maya
1 ç.q. duz
2-3 q. bitki yağı

İç üçün:
1 kq ət (qoyun əti)
0,5 kq kartof
2-3 baş soğan
1 ovuc xırdalanmış qoz (istəyə görə)
duz
istiot
kəklikotu
100-150 q kərə yağı (üzərinə çəkməyə)

Hazırlanması:
Bitki yağından başqa xəmir üçün olan ərzağı qarışdırıb yoğurun. Əlinizi yağa batırıb xəmiri ətləyin. Gəlməsi üçün isti yerə qoyun.
Əti xırda doğrayın. Kartofu nazik lay doğrayın. Soğanı nazik yarımhalqa doğrayın (əgər çiy soğanın dadını xoşlamırsınızsa, xırda doğrayıb azca qovuraraq əlavə edə bilərsiniz), hamısını qarışdırın, duz, istiot, ədviyyat (göyərti, göyərti qurusu) əlavə edin.

Gəlmiş xəmiri iki yerə bölün.
Hər birini nazik yayın. Yağlayın. Rulet kimi, sonra isə bu ruleti ilbiz kimi spiral bükün. Üstünü dəsmalla örtüb 15-20 dəqiqə saxlayın.

Sonra bunları sini böyüklükdə yayın (məsələn, diametri 40 sm). Birinci lavaşı siniyə qoyun. İçi üzərinə bərabər yayın. O biri lavaşı üzərinə çəkin, kənarlarını bükün, ortasında buxar çıxması üçün balaca deşik açın. 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada təxminən 1,5 saat bişirin.
Əgər üst hissəsi çox qızarır, içi bişmirsə, üzərinə kalka və ya folqa çəkin.

Piroq bişəndən sonra çıxarın, üzərinə isti-isti kərə yağı çəkin.
Tskan piroqu resepti

Tskan piroqu resepti

Tskan piroqu resepti

Tskan piroqu resepti

Tskan piroqu resepti


Nuş olsun!

Etiketlər: üzərinə, doğrayın, qoyun, nazik, göyərti, çəkin, kartof, yayın, xəmiri, lavaşı, tskan, xırda, istiot, bükün, soğan, sonra, əlavə, məsələn, böyüklükdə, bunları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Marsella
beh beh ne daddi gorubnur
21 oktyabr 2015 15:27
1
BİZİ İZLƏYİN