• Fırında quzu ətli börək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 892

Tarix : 21-04-2019, 12:00

Bölmə : Ət yeməkləri / Duzlu xəmir işləri / Börəklər

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
750 q sümüksüz quzu əti,
3 şorba qaşığı marqarin,
2 orta boy soğan,
6 stəkan süzmə qatıq,
6stəkan su,
1/2 stəkan un,
3 yumurtanın sarısı,
duz

Hazırlanması:
Marqarini bir dərin qazana alın.
Yağ qızdıqdan sonra ətləri tavaya əlavə edin.
Ətləri tavada bir neçə dəfə alt üst edərək qızardın.
Soğanlarınızı iri dişə gəlir şəkilde doğradıqdan sonra, ətlərə əlave edib bir neçə dəfə çevirin.
Soğanların qızarmasına fürsət vermədən ətlərə və soğana duzunu və suyu əlavə edib , bir saat yarıma qədər uzun bir zaman ərzində vam odda bişməyə qoyun.
B eləliklə həm ətlər yaxşı bişər həm də ət suyu əldə etmiş olarsınız.
Diğər tərəfdə yeməyinizin ikinci hissəsi üçün qatıq və unu bir qabda yaxşıca qarışdırın.
2 – 2.5 stəkan ölçüsundə süzülmüş ət suyunu qarışığa yavaş-yavaş qataraq qarışdırın.
Bu qarışığı 10 dəqiqə qədər vam odda qarışdıraraq bişirin .
Yumurtaları ayrı bir qabda yaxşı-yaxşı çırpın.
Yumurtanı da bu qarışığa qarışdıra- qarışdıra qatın.
Bu hazırladığınız sosu fırın sinisinə aldığınız ətlərin üzərinə isti-isti əlavə edin.
Əvvəlcədən orta temperaturda qızdırdığınız fırında 10-15 dəqiqə bişirin və isti halda servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkan, yaxşı, ətlərə, dəqiqə, yavaş, qarışdıra, qarışığa, qabda, qarışdırın, sonra, qədər, bişirin, qatıq, fırında, hissəsi, yaxşıca, qızdırdığınız, süzülmüş, ölçüsundə
BİZİ İZLƏYİN