• Qapalı lahmacun resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 226

Tarix : 13.08.2019, 16:00

Bölmə : Ət yeməkləri, Duzlu xəmir işləri, Börəklər, Qəlyanaltılar, Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Xəmir üçün:
4,5 su stəkanı un,
1 yemək qaşığı quru maya,
1,5 stəkan su,
2 çay qaşığı duz,

İç xərci üçün:
500 q qiymə,
2 ədəd soğan,
2 ədəd çəyirdəkləri çıxardılmış pomidor ,
Yarım dəstə cəfəri,
1 şorba qaşığı bibər tomatı,
2 çay qaşığı duz,
1 çay qaşığı istiot,
5 yemək qaşığı zeytun yağı

Üzəri üçün:
Yumurta sarısı,

Hazırlanması:
Mayayı bir su stəkanı ilıq suda əridin.
Geniş bir kasaya unu alıb maya və duz əlavə edərək elə yapışmayacaq bir xəmir əldə edin.
Üzərini qapadıb xəmiri mayalandırın.

İç xərci üçün:
Soğanı incə- incə doğrayın.
Duru yağda qovurun.
Üzərinə qiyməni əlavə edin.
Tomatı əlavə edib qovurun.
Sonra doğranmış pomidoru, duz və istiotunu qatın.
Ən son incə doğranmış cəfəri əlavə edin.
Ocaqdan alın.
Xəmirdən iri parçalar alıb tabaq böyüklüyündə açın.
Ortasına qiyməli xərcdən alın və ikiyə qatlayaraq qapadın.
Üstünə yumurta sarısını sürtüb öncədən 180 dərəcə qızdırılmış fırında 30-35 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!

Etiketlər: qaşığı, əlavə, cəfəri, xərci, doğranmış, yemək, qovurun, stəkanı, Ocaqdan, Xəmirdən, tabaq, böyüklüyündə, parçalar, pomidoru, qiyməni, Üzərinə, Tomatı, Sonra, istiotunu, Ortasına
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN