• Quru qabaq dolması resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 135

Tarix : 12-02-2016, 16:00

Bölmə : Ət yeməkləri / Tərəvəz yeməkləri

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
200 q quru kabak
2 yemək qaşığı tomat,

İçi üçün:
0,5 kq qıymə,
1 su stəkanı incə bulğur,
1 su stəkanı düyü
1 soğan,
1 kasa quru pomidor,
İstiot,
nanə,
kəklik otu,
sumaq,
pulbibər,
duz,
4-5 yemək qaşığı duru yağ,

Üzəri üçün:
2 yemək qaşığı kərə yağı,
Pul bibər,

Servis üçün:
Sarmısaqlı qatıq ,

Hazırlanması:
Quru kabakları bir gecə əvvəlcədən ısladın.
İslanmış kabakları süzün.
İçi hazırlamaq üçün qiymə, incə bulğur, incə doğranmış soğan, düyü, doğranmış pomidor, duru yağ və ədviyyatları qarışdırılıb yoğurun.
Kabakları 5-6 sm enliliyində kəsin.
Hazır iç xərçi ilə doldurub bükün.
Qazana düzülən dolmaların üzərinə isti suda açılmış tomat gəzdirin.
Bişirilib servis tabağına alınan dolmaların üzərinə sarımısaqlı qatıq və kərə yağında qovrulmuş pul bibər gəzdirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, yemək, qatıq, gəzdirin, kabakları, dolmaların, doğranmış, pomidor, üzərinə, bibər, bulğur, tomat, soğan, stəkanı, doldurub, bükün, Qazana, olsun, xərçi, kəsin
BİZİ İZLƏYİN