• Qiyməli paxla plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7 228

Tarix : 23-05-2017, 14:00

Bölmə : Quru yeməklər / Aş - Plov / Video reseptlər

Mətbəx : Avropa mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 40-50

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
Düyü – 500 qr.
Dana əti – 500 qr.
Paxla – 400 qr.
Soğan – 1 ədəd
Kartof – 400 qr.
Yaşıl noxud – 400 qr.
Kərə yağı – 200 qr.
Keşniş – 1 dəstə
Şüyüd – 1 dəstə
Duz, istiot

Hazırlanması:
Ət soğanla birlikdə ən maşınından keçirilir, duz, istiotlanıb yağda qovrulur. Paxla təmizlənir, xırda doğranılır və duzlu suda pörtlədilir. Kartof kub şəklində doğranılır, duz vurulurb yağda qızardılır. Göyərti xırda doğranılır. Düyü qaynadılımış duzlu suda bişirilir. Süzülür. Şüşə qabın dibi yağlanır, küncüt səpilir və üzərinə düyü yığılır. Sonra isə ardıcıllıqla paxla, düyü, qovrulmuş qiymə, düyü, kartof, göyərti, düyü, yaşıl noxud, düyü, qovrulmuş qiymə düzülür. Sonda isə plovun üzərinə əridilmiş kərə yağı gəzdirilib əvvəldən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə bişirilir. Bişdikdən sonra plov şüşə qabdan servis edəcəyiniz qabın üzərinə çevrilir, üstü küncütlə bəzədilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, doğranılır, bişirilir, duzlu, qabın, Paxla, qovrulmuş, qiymə, yağda, xırda, Kartof, noxud, dəstə, yaşıl, düzülür, Sonda, çevrilir, göyərti, bəzədilir, küncütlə
BİZİ İZLƏYİN