• Səbzi plov resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 343

Tarix : 29.07.2017, 19:00

Bölmə : Ət yeməkləri, Aş - Plov

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
mal əti,
uzun düyü,
2 baş soğan,
1 dəstə keşniş,
1 dəstə şüyüd,
1 dəstə ispanaq,
2 dəstə kəvər,
turşu,
duz, istiot,
yağ

Hazırlanması:
Əvvəlcə tikə əti suda qaynadıb, kəfini yığırıq. Üzərinə doğranmış soğan tökürük.
*Qeyd. İstəyən soğanı yağda qızarda bilər.
Ət bişdikdən sonra suyunu süzüb, yağda qovururuq. Ardınca doğranmış göyərtiləri töküb, 3-4 dəqiqə birlikdə qovururuq. Son olaraq duz, istiot vurub, turşu və az miqdarda ətin bulyonundan əlavə edirik və ya limon suyu da tökə bilərsiniz.
Plov üçün düyünü əvvəlcədən isladıb, 2 saat suda saxlayırıq. Qaynanmış suya duz və islatdığımız düyünü əlavə edib, bişiririk. Düyü bişdikdən sonra aşsüzəndən süzürük. Qazana töküb, üzərində yağ gəzdiririk və dəmə qoyuruq. Servis edən zaman plovun üzərinə hazırladığımız səbzidən qoyub süfrəyə veririk.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəstə, qovururuq, sonra, bişdikdən, töküb, soğan, əlavə, düyünü, doğranmış, yağda, turşu, istiot, səbzidən, Qaynanmış, islatdığımız, saxlayırıq, qoyub, bilərsiniz, veririk, süfrəyə
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica