Keçmişdən günümüzə qədər qoz yarpağı bir çox xəstəlik zamanı şəfa məqsədilə işlədilir. Qoz yarpağının sağlamlığımız üçün bir çox faydası var.
-Qoz yarpağının ən böyük faydası bədəndə olan toksinləri atmasıdır. Davamlı içilərsə bədəndəki bütün mikrobları, bakteriyaları və toksinləri bədəndən atmağa kömək edər.
-Xərçəngin hər növündə əlavə tibbi yardım kimi qoz yarpağı istifadə olunur.
-Qoz yarpağından hazırlanmış məlhəmlərin yaraların sağalmasına kömək edər.
- Qoz yarpağı saç rəngini parlaqlaşdırmağa kömək edir. Qoz yarpaqlarını püre halına salaraq, şampuna əlavə edərək istifadə edə bilərsiniz.
Qoz yarpağı çay kimi isifadə edildikdə çox faydalı olur.
- Bağırsaq parazitlərinin yaranmasının qarşısını alır.
- Revmatizma müalicəsində istifadə olunur.
-Qan şəkərini aşağı salmağa kömək edir.
- C vitamini çatışmazlığı yaşayanlar üçün, C vitamini anbarıdır.
Qoz yarpağından çay necə hazırlanır?
Qoz yarpağını xırda-xırda əzib, 1 su stəkanı ölçüsündə qaynar suda qaynadalır. 5 dəqiqə ərzində dəmlənən su və yarpaq, dəmlənmənin ardınca süzülür. Gün ərzində 1 və ya iki stəkan çay qurtum-qurtum içilə bilər.
Etiketlər: yarpağı, kömək, istifadə, yarpağından, faydası, toksinləri, ərzində, olunur, əlavə, xırda, qurtum, yarpağının, vitamini, salmağa, çatışmazlığı, aşağı, müalicəsində, Bağırsaq, faydalı, edildikdə