• Portağal qabıqlarını atmayın! Çox faydalı resept

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7704

Tarix : 26.03.2017, 10:00

Bölmə : Faydalı bitkilər




Portağal çox dadlı və faydalı meyvədir. Bunu hamı bilir.
Lakin adətən fikirləşmədən atdığımız portağal qabıqları da çox faydalı məhsuldur.
Portağal qabıqları efir yağları, vitaminlər, minerallar, bioflavonoidlərlə zəngindir. Portağal qabıqlarından çox xeyirli müalicəvi içki hazırlamaq olar. Bu içki immun sistemini gücləndirir, orqanizmi toksinlər, şlaklar, ağır metallar və s. ziyanlı maddələrdən təmizləyir, ürəyə və damarlara müsbət təsir edir.
Bu içkini hazırlamaq üçün 1 iri portağalın qabıqları götürülür (qabıqlar qurumuş deyil, təzə olmalıdır). Portağal qabıqları blenderdə əzilir, üzərinə 1 l otaq temperaturunda olan su əlavə edilir və 1 gün ərzində otaqda saxlanılır. 1 gündən sonra içki yaxşı süzülür, zövqə görə bal və 1/2 limonun şirəsi əlavə olunur və yaxşı qarışdırılır.
Bu içki soyuqdəymə və qripp xəstəlikləri zamanı da çox yaxşı müalicəvi kömək edir.

Etiketlər: Portağal, qabıqları, yaxşı, əlavə, müalicəvi, hazırlamaq, faydalı, temperaturunda, edilir, ərzində, üzərinə, blenderdə, götürülür, portağalın, qabıqlar, qurumuş, olmalıdır, deyil, əzilir, saxlanılır
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN