• Kartofun faydaları və zərərləri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 676

Tarix : 12.03.2018, 18:00

Bölmə : Faydalı bitkilər


Faydaları:
Tərkibindəki yüksək maqnezium sayəsində dəri sağlamlığına müsbət təsir göstərir və dərini gözəlləşdirir.

Bol lifli quruluşu sayəsində bağırsaqları yaxşı işlədərək təmizləyir və qəbizlik, bağırsaq xərçəngi kimi xəstəliklərin qarşısını almış olur.

Bədəndən toksik maddələrin atılmasına kömək edir.

Bədəndəki halsızlığın və yorğunluğun atılmasına kömək edir.

İmmun sistemini gücləndirərək xəstəliklərdən qoruyur.

Zərərləri:
Qızardılmış kartoflar insan sağlamlığı baxımından bir çox təhlükə daşıyır. İlk olaraq həzm edilməsi çox çətindir. Həmçinin həddindən çox yeyilməsi damar sərtliyi və bəzi iltihabi xəstəliklərə səbəb ola bilir. Dişlərə də zərər vurur.

Yüksək kalorili olması səbəbindən diyetdə olanlara çox yeyilməsi məsləhət görülmür.

Etiketlər: kömək, atılmasına, sayəsində, yeyilməsi, daşıyır, olaraq, edilməsi, həddindən, çətindir, Həmçinin, təhlükə, Qızardılmış, Zərərləri, kartoflar, insan, baxımından, sağlamlığı, damar, sərtliyi, səbəbindən
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica