• Tut

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 412

Tarix : 14-09-2017, 14:00

Bölmə : Faydalı bitkilər


Tutun yarpağını yağış suyu ilə qaynadıb saçı yumaq saça şəffaflıq gətirir, təmizləyir və ağarmasının qarşısını alır. Tut qurusunun kompotu infarktın dərmanıdır. Qanı az olanların tut qurusunu çox yeməkləri məsləhətdir.
Körpə tut yarpağının iştaha gətirmə xüsusiyyəti var. Bunun üçün onu bişirdikdən sonra bir qədər yağda qovurub duzsuz, gündə bir dəfə (2 ay fasiləsiz) yemək lazımdır. Bu həmçinin dişin dibinin qanamasının, dişlərin çürüməsinin qarşısını alır.
Tutun meyvəsini hər səhər ac qarına yemək qanın tərkibini çox gözəl təmizləyir.
Tut yarpağını qaynadıb başı yumaq və ayaqları vanna etmək orqanizmdə qan dövranının tənzimlənməsini təmin edir.
Etiketlər: Tutun, təmizləyir, qarşısını, yumaq, yemək, yarpağını, qaynadıb, dişlərin, qanamasının, çürüməsinin, meyvəsini, dibinin, lazımdır, fasiləsiz, səhər, həmçinin, dişin, tərkibini, orqanizmdə, dövranının
BİZİ İZLƏYİN