Tərkibi:300 q toyuq filesi
300 q hisə verilmiş toyuq əti
150 q noxud
1-2 yumurta
3 x.q. qarğıdalı nişastası
ədviyyat, duz - zövqə görə
Hazırlanması:Toyuq ətini, bişmiş noxudu ət maşınından keçirin, digər ərzaqları əlavə edin, təxminən 1 st. su əlavə edin ki, yumşaq olsun (püre halında).
Nişasta əlavə edib qarışdırın.
Ədviyyat əlavə edin (quru sarımsaq tozu, otlar, qara, qırmızı istiot və s.)
Qida plyonkasını masaya sərin. Bir qırağından farşı kolbasa kimi qoyun.
Səliqə ilə bükməyə başlayın.
Bir başını bağlayın. Kolbasanı hamarlayıb o biri başını da bağlayın.
Diş çöpü ilə kolbasanın üstündə bir neçə yerindən deşik açın ki, bişən zaman havası çıxa bilsin.
Bunu 20-30 dəqiqə buxarda, yaxud suda qaynada bilərsiniz. Bişəndən sonra qızartmaq istəsəniz, üstünün plyonkasını açın, üzərinə zeytun yağı çəkin, sobada üstü qızaranadək bişirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, plyonkasını, bağlayın, olsun, başını, toyuq, bişən, deşik, havası, zaman, yerindən, Kolbasanı, bükməyə, Səliqə, başlayın, hamarlayıb, kolbasanın, üstündə, dəqiqə, zeytun