Tərkibi:
Krem üçün:2-3% yağlılıqlı süd
1 x.q. şəkər tozu
1 x.q. vanilli şəkər
1 yumurta
2 yumurta sarısı
Karamel üçün:100 q şəkər tozu
100 ml su
Hazırlanması:Əvvəlcə karameli hazırlayın. Bunun üçün tayqulpa şəkər tozu töküb orta itilikdə ocağın üstünə qoyun. Şəkər tozu karamel halına gələnədək saxlayın. Amma çox bişirməyin, desertə acı dad verə bilər.
Karamelizə edilmiş şəkərə ehtiyatla qaynar su əlavə edin, qaynara düşəndən sonra orta itilikdə odda qatı şərbət halınadək bişirin.
Ocaqdan götürün.
Krem hazırlamaq üçün südü qızdırın. 1 yumurta və 2 yumurta sarısını şəkər tozu və vanilli şəkərlə qarışdırın (çalmayın, sadəcə, qarışdırın).
Dayanmadan qarışdıra-qarışdıra buraya nazik axınla qaynar südü əlavə edin.
Formaları (təxminən 250 ml-lik) kərə yağı ilə yağlayın. Dibinə karamel, üstünə isə yumurta-süd qarışığını əlavə edin. Sonra formaları dərin siniyə qoyun. Həmin sininin içinə formaların yarısına çatacaq qədər qaynar su tökün.
Sinini 150 dərəcə qızdırılmış sobada 45 dəqiqə saxlayın.
Hazır deserti sobadan çıxarıb otaq temperaturunadək soyudun. Sonra soyuducuda bir neçə saat saxlayın.
Süfrəyə verməzdən əvvəl iti bıçağın ucu ilə formanın kənarlarından ayırın, sonra boşqaba tərs çevirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, yumurta, qaynar, əlavə, saxlayın, sonra, üstünə, qoyun, karamel, qarışdırın, itilikdə, Sonra, qarışdıra, vanilli, qədər, çatacaq, yarısına, tökün, təxminən, Sinini