• Kəsmik və şorun hazırlanma resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 27 454

Tarix : 24-07-2014, 03:03

Bölmə : Foto reseptlər / Digər reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
(2-3 istəkan kəsmik üçün)
8 stəkan yağlı süd (2 litr)
2 stəkan qatıq

Lazım olan avadanlıq:
Təmiz qazan
2-3 qat tənzif/cuna (qalındırsa bir qat da kifayətdir)
Süzgəc

Hazırlanması:
Tənzifi süzgəcin üstünə açın.
Südü qazana töküb orta odda arada qarışdıra-qarışdıra qaynadın. Qaynayan kimi, qatığı buraya əlavə edin. Arada qarışdırın. Bir neçə dəqiqədən sonra süd kəsilməyə başyayacaq. Qazanın üstünə qalxan kəsmikdir.

Yavaşca qazanın içindəkiləri tənzifin üstünə tökün. Qoyun kəsmiyin suyu tamamilə süzülsün. Kəsmiyi əlinizlə sıxıb əzməyin. Tənzifin uclarını birləşdrib bağlaya, bə onu bir yerə asa bilərsinizi ki, su daha rahat və tez süzülsün. Kəsmik hazırdır. Diqqətli olun, kəsmiyi çox qurutmayın. Çox qurutsanız, onda kəsmik şor olar. Kəsmiyi soyuducuda 1 həftəyədək saxlamaq olar.
Kəsmik və şorun hazırlanma resepti - FOTO RESEPT


Şorun hazırlanması:
Şor kəsmiyin bir qədər quru növüdür. Bir növ ovxalanan pendirdir. Şor hazırlamaq üçün, tənzifdə suyu süzülmüş olan kəsmiyi tənzifə sarıyın. Üstünə ağırlıq (məsəl üçün, qazan) yerləşdirin. Bir müddət sonda kəsmik bərkiyib şora dönəcək. Şoru soyuducuda saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: kəsmik, üstünə, qarışdıra, süzülsün, kəsmiyi, soyuducuda, qazan, Kəsmiyi, kəsmiyin, stəkan, qurutsanız, qurutmayın, istəkan, həftəyədək, hazırlanması, Şorun, saxlamaq, Diqqətli, hazırdır, uclarını
BİZİ İZLƏYİN