Tərkibi:3-6%-li 1 l süd
180 q şəkər tozu
1 darçın budağı
1 portağalın sedrası
25 q qarğıdalı nişastası (yaxud 12 q kartof nişastası)
7 yumurtanın sarısı
6 ç.q. qəhvəyi şəkər (karamel "qazmağı" üçün)
Hazırlanması:Nişastanı 150 ml süddə əridin. Südün qalanını qazana tökün, şəkər tozu, sedra və darçın əlavə edin.
Qaynara düşəndə ocaqdan götürün.
Yumurta sarılarını ələkdən keçirin, nişastalı qarışıqla çalın.
Qaynar südü süzün, sonra yenidən qazana qaytarın.
Daim qarışdıraraq yumurta qarışığını nazik axınla əlavə edin.
Vam odda qatılaşınca qarışdıra-qarışdıra bişirin. Taxta qaşığı kremə salın, sonra çıxarıb barmağınızla ortasında xətt çəkin, əgər izi aydın və uzun müddət qalırsa, deməli, krem hazırdır.
Ancaq ehtiyatlı olun, çox bişirsəniz, kremin tərkibindəki yumurta sarıları bərkiyərək lopa əmələ gətirəək.
Kremi kremankalara paylayın.
Soyuducuda tam soyudun. Süfrəyə verərkən üzərinə qəhvəyi şəkər səpin (ad idə olar), alışqanla yandırın.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, sonra, qazana, əlavə, nişastası, qəhvəyi, qarışdıra, darçın, yumurta, müddət, aydın, qalırsa, hazırdır, Ancaq, çəkin, deməli, ortasında, bişirin, kremə, qaşığı