• Kava - livansayağı qəhvə resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 261

Tarix : 24-08-2014, 11:00

Bölmə : İçkilər

Mətbəx : Asiya mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : 1-2


Tərkibi:
2 yaşıl hil
2 ölçü qaşığı üyüdülmüş, çox qovrulmuş qəhvə (15 q)
150 ml su
3 ç.q. şəkər tozu
bıçağın ucunda təzə üyüdülmüş muskat cevizi (üyüdülmüş darçınla əvəz etmək olar)

Hazırlanması:
Hili bölüb qara toxumlarını çıxarın. Qəhvə, şəkər tozu, muskat cevizi və hil toxumlarını cezveyə qoyun, üzərinə su tökün, ocağın üstünə qoyun. Daim qarışdırın, çalışın, üzərində köpük əmələ gəlməsinə imkan verməyin. Qaynayanda ocaqdan götürün. Sonra yenə ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndə yenə götürün və bu prosesi bir dəfə də təkrarlayın (3 dəfə qaynamalıdır).

Qəhvə fincanlarına süzüb süfrəyə isti-isti verin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qoyun, üyüdülmüş, götürün, muskat, toxumlarını, Qəhvə, üstünə, ocağın, şəkər, cevizi, imkan, süfrəyə, verməyin, gəlməsinə, verin, köpük, əmələ, olsun, süzüb, Qaynayanda
BİZİ İZLƏYİN