Tərkibi:10 ədəd limon
700 qr toz şəkər
4 L su
1 portağal
Yaşıl nanə yarpaqları
Hazırlanması: Limon və portağalın qabıqlarını rəndələyin. Bunları şəkərlə ovxayaşın 15 dəqiqə qarışdırın. Portağal və limonların hər birisini 8 dilimə bölün. Şəkər qarışığına bu parçaları əlavə edin. Yarım litr su qoyun. Qarışdıraraq əzin. Yarm litr su yenə əlavə edin və qarşdırın. Bunu 3 dəfə təkrar edin. Sonra qalan 2,5 litr suyu da əlavə edin. Təmiz bezdən süzün. Təzə nanə yarpaqları ilə bəzəyin və servis edin.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, yarpaqları, qoyun, Qarışdıraraq, qarşdırın, Yarım, Şəkər, parçaları, təkrar, qarışığına, Sonra, bəzəyin, servis, olsun, süzün, bezdən, qalan, Təmiz, bölün, birisini