• Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 824

Tarix : 15-01-2016, 19:00

Bölmə : İçkilər / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4-5 dilim qara çörək (borodinskiy)
1 çimdik kişmiş
3 x/q şəkər tozu
0,5 ç/q maya (acıtma)
3 litr su
zövqə görə 0,25 ç/q qıtıqotu

Hazırlanması:
1. Çörək kubiklər şəklində doğranılır.
2. Əvvəlcədən 160°C temperaturundə isidilmiş sobada çörəklər 1 saat qurudulur.
3. Əsas odur ki çorəklər yanmasın, yoxsa kvas acı çıxar.
4. Çörəklərlərə şəkər tozu, kişmiş əlavə edilir. Üzərinə qaynar su tökərək bir neçə saatlıq isti yerə yerləşdirilir.
5. Yarım stəkan qaynar suya 1 ç/q şəkər tozu və yarım çay qaşığı maya əlavə edilərək qarışdırılır.
6. Bir müddət maya aktivləşəndən sonra, çörəklərin üzərin əlavə edilir.
7. Bir gün saxlanandan sonra natural çörək kvası hazır olur. Zövqə görə ona qıtıqotu və ya nanə əlavə etmək olar.

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT

Qara çörəkdən kvas resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, şəkər, kişmiş, sonra, qaynar, edilir, çörək, qıtıqotu, saatlıq, yerləşdirilir, Yarım, stəkan, tökərək, Zövqə, Çörəklərlərə, olsun, etmək, Üzərinə, yarım, qaşığı
BİZİ İZLƏYİN