Tərkibi:Orta ölçülü alma 4 ədəd
2xq limon şirəsi
1 yumurta ağı
1 paket vanilin
4 xörək qaşığı yulaf daha çox (ovsyannaya xlopye) kimi tanınır
2 çay qaşığı bal,
2 xörək qaşığı alma şirəsi
Hazırlanması:1. Almaları təmizləyib 4 yerə bölürük və tumlarını çıxardırıq.Dilimləyib və limon şirəsi və 2 xq suyla qarışdın bişirin və püre halına gətirin .
2. Alma köpüyü üçün yumurta ağını möhkəm çalın və çalan zaman tədricən vanilin
əlavə edin. 2 xörək qaşığı alma püresi ilə qarışdırın.
3. Yulafları yanmayan tavavda qızardın. Qarışdıra-qarışdıraalma köpüyünə balı alma şirəsini alavə edin .
Soyumağa qoyun.
4. Püreni 4 stəkana tökün. Alma köpüyünü üstünə tökün amma qarışdırmayın.Üzərinə qızardılmış yulafları səpin.
Süfrəyə verə bilərsiniz
Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, şirəsi, xörək, tökün, vanilin, yumurta, limon, şirəsini, köpüyünə, alavə, Soyumağa, qarışdıraalma, yanmayan, Yulafları, qarışdırın, qoyun, tavavda, qızardın, Qarışdıra, köpüyünü