• Quzu ətindən İslim kababı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 528

Tarix : 4-07-2016, 15:00

Bölmə : Kabablar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : 60-120

Nəfər sayı : 2-4


Tərkibi:
5 ədəd badımcan
1 ədəd doğranmış soğan
1 diş sarımsaq
500 qr quzu əti
1 çay qaşığı tamat
1 ədəd yaşil biber
1/2 qanad incə doğranmış cəfəri
1 çay qaşığı kekikotu
1 çay qaşığı pul bibər
1 ədəd pomidor
1 çay qaşığı qara bibər duz duru yağ

Hazırlanması:
Badımcanlar uzun uzun doğranır.
20 dəqiqə duzlu suda saxlayın.
Duru yağ, soğan, sarımsaq, quzu əti qovruun, tomat əlavə edib bir iki dəqiqə daha qovurun.
Su əlavə edərək bişənə qədər qaynadın.
Ət bişdikdə sousun içindən alınar.
Badımcanlar dəsmal kağız köməyi ilə qurudulmuş qızardılır (çox çox kızartmayacağız)
Bir şorba badəsini kızarttığımız badımcanlar bir ucları çölə baxacaq şəkildə düzülər ortasına quzu əti qoyulur və bağlanır.
Daha sonra boşqaba tərs çevirin.
Üzərinə halqa doğranmış pomidor dilimi, bibər, doğranmış cəfəri və çöp batıraraq badımcanları bağlayın.
180 dərəcəlik sobada 10 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: qaşığı, doğranmış, bibər, dəqiqə, Badımcanlar, sarımsaq, əlavə, cəfəri, pomidor, soğan, ortasına, düzülər, kızartmayacağız, qoyulur, bağlanır, şəkildə, şorba, badımcanlar, badəsini, ucları
BİZİ İZLƏYİN