• Ərik kompotu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 26987

Tarix : 1.06.2014, 05:47

Bölmə : Kompotlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1,5 stəkan quru ərik
1 stəkan şəkər tozu
4 stəkan su

Hazırlanması:
Quru əriklər yuyulur, kompotun hazırlanmasına başlamadan ən az 2 saat əvvəl quyu bir qabda 2 stəkan su ilə isladılır. Qazana 4 stəkan su və 1 stəkan şəkər qoyulur, orta odda qaynadılır. Qaynayan şəkərli suya islatma suyu ilə birlikdə şişmiş quru əriklər əlavə olunur. Kompot az odda, quru əriklər təzə ərik böyüklüyündə gəlincəyə qədər bişirilir. Kompot bişirilən qazanda soyuduqdan sonra, soyuducunun alt rəfinə yerləşdirilir. Kompot yaxşıca soyuduqdan sonra servis edilir.

Nuş olsun!
Etiketlər: stəkan, əriklər, Kompot, sonra, soyuduqdan, şəkər, qazanda, bişirilən, böyüklüyündə, gəlincəyə, qədər, bişirilir, rəfinə, edilir, olsun, servis, yaxşıca, olunur, yerləşdirilir, soyuducunun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN