Tərkibi:10 ədəd quru qaysı
10 ədəd quru ərik
Yarım stəkan quru üzüm
2 sttəkan şəkər
3,5 stəkanı su
2 xörək qaşığı badam
Hazırlanması:Qaysı və əriklər yaxşıca yuyulur, tumları çıxarılır, bir neçə hissəyə kəsilir. Məcməyiyə su, üzüm, qayısı və əriklər qoyulur, meyvələr şişənə qədər bişirilir. Meyvələr şişincə şəkər əlavə olunur, 10-15 dəqiqə daha qaynadılır, oddan götürülür.
Soyuduqda qablara eyni olaraq bölünür, üzərinə qovrulmuş, yekə döyülmüş badam qoyulur. Badamın iç qabıqları çıxarılmalıdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: badam, şəkər, qoyulur, əriklər, götürülür, oddan, qaynadılır, olunur, Meyvələr, şişincə, əlavə, Soyuduqda, dəqiqə, olaraq, Badamın, qabıqları, çıxarılmalıdır, olsun, döyülmüş, qovrulmuş