• Çiyələk kompotu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 32 252

Tarix : 1-06-2014, 06:03

Bölmə : Kompotlar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
500 qr çiyələk
1 su stəkanı şəkər
2,5 su stəkanı su

Hazırlanması:
Çiyələklərin sapları təmizlənir, qumu gedənə qədər yuyulur, suyu süzülür. Bir məcməyiyə şəkər və su qoyulur, orta odda 10-15 dəqiqə qaynadılır. Qaynayan şəkərli suya çiyələk atılır, çiyələklərin rəngi biraz dəyişənə qədər, az zaman bişirilir, oddan götürülür. Kompot qablara paylaşdırılır, soyuq olaraq servis edilir.
Çiyələk yumuşaq bir meyvə olduğu üçün diqqətli bişirməq lazımdır, əksi halda əzik bir şəkil ala bilər.

Nuş olsun!
Etiketlər: qədər, stəkanı, şəkər, çiyələk, olaraq, servis, edilir, Çiyələk, qablara, götürülür, Kompot, yumuşaq, paylaşdırılır, soyuq, diqqətli, şəkil, bilər, olsun, halda, lazımdır
BİZİ İZLƏYİN