• Albalı kompotu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 23 318

Tarix : 24-12-2015, 15:00

Bölmə : Kompotlar / İçkilər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kq albalı,

Şərbəti üçün:
3 banka soyuq su,
1.5 banka şəkər,

Hazırlanması:
Əvvəlcə şərbətini hazırlayın.
Yəni soyuq suyu qazana şəkərlə birlikdə tökün.
Şəffaf bir rənğ alana qədər qaynadın.
Sonra ocağı söndürün.
Sağlam və iri albalıları bol suda yaxşıca yuaraq saplarını arıtlayın.
İstərsənizsə çəkirdəklərini də çıxarda bilərsiniz.
Albalını bankalara çiy olaraq paylaşdıra bilərsiniz.
Bankaları yüngülcə silkələyərək albalıların yaxşı-yaxşı yerləşdirməyə çalışın.
Albalıların üzərini tamamən örtəcək və təpədə 1,5 sm. boşluq qalacaq şəkildə qaynar şərbət doldurun.
Bankaların ağzını qapadın.
Yarım kiloluq bankaları 20 dəqiqə, bir kiloluq bankaları 25 dəqiqə sürəylə buxar qazanında buxar yeri açıq olaraq qaynadın.
Böyləcə pasterizə edilmiş olur.

Nuş olsun!
Etiketlər: yaxşı, olaraq, qaynadın, kiloluq, bankaları, buxar, dəqiqə, soyuq, bilərsiniz, banka, təpədə, örtəcək, boşluq, qalacaq, şəkildə, tamamən, qaynar, üzərini, albalıların, silkələyərək
BİZİ İZLƏYİN