• Sufle hazırlayarkən bunlara diqqət edin

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 21 761

Tarix : 31-05-2014, 08:47

Bölmə : Məsləhətlər


Yeməsi ayrı bir ləzzət olan sufleni hazırlmaq məharət tələb edir. Bu pif nöqtələrinə diqqət yetirərək, siz də sufle ustası ola bilərsiniz.

Fransızcadakı "soufller" yəni "üşemek" hərəkətindən yaranan "sufle", içi boş, şişirilərək bişirilmiş mənasına gəlir. Sufle deyildiyində ilk olaraq ağla şokoladlı suşe gəlsə də duzlu olaraq hazırlanan sufleler də vardır. Suflehazırlayarkən diqqət yetirməniz lazım olan pif nöqtələri var.

* İlk olaraq vəsaitləri təmin edin. Vəsaitlərin resepdəki ölçülərə uyğun olmasına və otaq istiliyi istiliyinə diqqət yetirin. Çox ya da əskik olmamalıdır.

* Zamanınızı yaxşı nizamlayın çünki sufle tez hazırlana bilməz.

* Çırpılacaq vəsaitləri yaxşıca çırpın. Çırpdığınız yumurta ağlarının qar kimi olması üçün qabında bir damla belə su olmamalıdır. Ağları sufle içliyi ilə yavaş-yavaş qarışdırın.

* İki vəsaiti qarışdırarkən qətiyyən mikser istifadə etməyin. Taxta qaşıqla, yavaşca və eyni yönə doğru qarışdırın.

* Sufle qəlibini çox yaxşı yağlayın. Yoxsa sufleniz düz qabarmaz və daşaraq sobaya tökülər.

* Sufle isti olaraq yeyilməlidir. Sobadan çıxar-çıxmaz servis etmək lazımdır. Dərhal yeyilməyən gözlədilən sufle yaxşı olmaz. Soyuduqdan sonra istilətmək də həll yolu deyil.
Etiketlər: sufle, olaraq, Sufle, diqqət, yaxşı, vəsaitləri, qarışdırın, yavaş, olmamalıdır, qaşıqla, yavaşca, qətiyyən, mikser, Taxta, istifadə, etməyin, qarışdırarkən, içliyi, yumurta
BİZİ İZLƏYİN