• Çox düzlu (şor) şorba

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 681

Tarix : 14-01-2018, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


Əgər siz şorbanı çox duzlamısınız vəziyyəi düzəltmək bir qədər çətin olacaq. Belə baxanda nə var ki - şorbaya bir qədər də su əlavə etmək və bir qədər də bişirmək olar. Ancaq bu üsulu lap axıra saxlayın, yoxsa sizi şorbanın tamını itirmək təhlükəsi gözləyir. Əgər ehtiyyatda duzlanmamış bulyonunuz varsa - əla: onu dadın itməsindən qorxmadan şorbaya qatmaq olar. Lakin belə bir bulyon yoxdursa, o zaman şorbada düyü paketini saxlamağı sınayın. Düyü əla obsorbentdir və tezliklə duzu özünə çəkər. Bəzi xanımlar kəllə-qənd də istifadə edir. Bir ədəd kəllə qəndi xörək qaşığına qoyaraq şorbaya salırlar. Ərimiş qəndi başqası ilə əvəz edirlər - və bu cür bir neçə dəfə edirlər, duzun şorbada olan miqdarı qane edənədək. Adı kartof və makaronlar da yaxşı absorbentdir. Əgər şorbanın resepti imkan verirsə sadəcə bu ərzaqlardan bir qədər çox qatın. Əgər orijinal reseptdə kartof yoxdursa, şorbaya 2-3 ədəd təmizlənmiş kartof qoyun və 10-15 dəqiqədən sonra çıxardın. Kartof duzu özünə çəkər və şorbanın da dadını körlamaz.
Etiketlər: şorbaya, qədər, kartof, şorbanın, yoxdursa, şorbada, çəkər, özünə, edirlər, kəllə, qəndi, duzun, miqdarı, edənədək, başqası, qaşığına, istifadə, xanımlar, xörək, qoyaraq
BİZİ İZLƏYİN