• Qabarmayan kekslərə SON

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 459

Tarix : 13-12-2018, 20:00

Bölmə : Məsləhətlər


Hər bir xanım böyük həvəslə keks bişirir, səbirsizliklə onun necə alınacağını gözləyir. Amma yenə də keks istədiyi kimi köpmür, gözəl alınmır. “Axı bütün lazımi ərzaqları vurdum, mikserdə çox çaldım, hətta sobanın istiliyinə kimi nəzarət etdim” deyir. Bəs niyə bişirdiyimiz şirniyyat qabarmasın ki?

Keksə qatacağınız bütün ərzaqlar otaq temperaturunda olmalıdır;
Toz halında olan ərzaqlar (un, qabartma tozu, vanilin və s.) mütləq ələnməlidir;
İstifadə olunacaq bütün qab-qacaq təmiz və quru olmalıdır;
Ərzaqların təzəliyinə xüsusi fikir verilməlidir;
Şəkər tozu tam əriyənə kimi çalınmalıdır;
Hazırladığımız xəmir onu tökəcəyimiz formaya uyğun olmalıdır. Xəmir az, forma iridirsə, keks yaxşı alınmayacaq;
Soba hər zaman öncədən isidilməlidir;
Keksin xəmiri hazır olan kimi bişirilməlidir (heç 5-10 dəqiqə də kənarda saxlamaq olmaz)!
Bəzən xanımlar reseptdəki mq, ml. göstərilənləri çay qaşığı, stəkanla əvəz edirlər. Burada az da olsa fərqin yaranması keksin bişməyinə təsir göstərir;
Yaxşı qabarsın deyə, 1 paket deyil, 2 paket əlavə etmək də nəticədə keksi “söndürür”.
Keksi sobaya qoyduqdan 20-25 dəqiqə ərzində soba qapısı açılmamalıdır;
Xəmirə vurulacaq quru meyvələri əgər yumusunuzsa, o zaman yaxşıca qurudub, sonra xəmirə tökün.

süfrem.az
Etiketlər: olmalıdır, bütün, dəqiqə, paket, zaman, ərzaqlar, stəkanla, göstərilənləri, reseptdəki, qaşığı, edirlər, yaranması, fərqin, xanımlar, Burada, keksin, olmaz, isidilməlidir, Keksin, öncədən
BİZİ İZLƏYİN