• Mətbəx üçün ləvazimatlar necə seçilməlidir?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 2 672

Tarix : 22-01-2019, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


Heç bir mətbəx biş-düşü daha sürətli, rahat və təhlükəsiz edən mətbəx ləvazimatsız keçinmir. Qazan, tava, boşqab, bıçaq, habelə xüsusi qab və aksesuarlar ləziz yeməklər, bişmə və içkilər hazırlamağa, müxtəlif forma və ölçülülər isə mətbəx məkanından səmərəli istifadə etmək imkanı.

Mətbəx üçün ləvazimatlar necə seçilməlidir?
Mətbəx ləvazimatları alarkən ilk növbədə bu parametrlərə diqqət yetirmək lazımdır:

material;
rahatlıq;
təhlükəsizlik;
xarici görünüş.

Qab və və digər mətbəx ləvazimatların hazırlanmasında istifadə olunan materiallar bütün texnoloji normalara uyğun olmalıdır. Onlar, yeməyin rəngi, qoxu, dadı və keyfiyyətinə təsir göstərməməlidir, yüksək temperatura davamlı olmalıdır və həmçinin, uzun ömürlü və sağlamlığa zərər yetirməməlidir.

Qulplar ele materiallardan hazırlanmalıdır ki, qızma zamanı zəhərli buxarlanmanın yaranmasına səbəb olmasın, qabların səthi isə asanlıqla təmizlənməlidir və yanmamalıdır. Əgər Siz mətbəx ləvazimatların mətbəxinizin dizaynına uyğun gəlməsini istəyirsinizsə, xarici görünüşün də əhəmiyyəti var. Lakin bu halda vacib dərəcəli keyfiyyətləri estetik xüsusiyyətlərinə qurban vermək olmaz.
Etiketlər: mətbəx, ləvazimatların, xarici, uyğun, olmalıdır, istifadə, Mətbəx, sağlamlığa, ömürlü, estetik, həmçinin, zərər, yetirməməlidir, qızma, hazırlanmalıdır, materiallardan, Qulplar, davamlı, xüsusiyyətlərinə, qurban
BİZİ İZLƏYİN