• 30 yaşınızdasınızsa bu qidalardan uzaq durun

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 206

Tarix : 2.01.2019, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər




Mütəxəssislər 30 yaşdan sonra yeyilməsi zərərli olan qidaların adlarını açıqladılar.

Böyük olmağın yaxşı tərəflərindən biri də istədiyimiz zaman istədiyimizi yeyə bilməyimizdir. Amma mütəxəssislər hər ürəyimiz istəyəni yeməməyi tövsiyə edirlər. Mütəxəssislər həm də vurğulayıblar ki, insan gənc olarkən yediklərini 20, 30, 40 yaşında yedikdə heç bir fəqr görməyə bilər. Amma orqanizm bunu dərk etmir. Bu səbəbdən mütəxəssislər 30 yaşdan sonra qəbul edilməsi zərərli ola biləcək qidaların adlarını açıqlayıb.

Yoqurt. Yaşlanmağın qarşısını ala bilməsək də, orqanizmi daha uzun müddət cavan saxlamaq insanlardan asılıdır. Yadda saxlamaq lazımdır ki, yoqurtun tərkibində şəkər var. Yoqurtla bərabər çörək və ketçupdan da uzaq durmaq lazımdır.

Naharda yeyilən xəmir qidalar. Son araşdırmalara görə, gündəlik qidalarının 17%-i şəkərli qidalar təşkil edən insanların ürək xəstəliyindən ölmə riski qidalarında şəkərin miqdarı 8% olanlara nisbətən daha yüksəkdir.

Zülal. Formada qalmaq üçün daha sağlam qidanmaq lazımdır.

Kremli biskvitlər. Həm bağlılıq yaratdığı üçün, həm də çəki artımına səbəb olduğu üçün yeməmək daha faydalıdır.

Açma və ağ çörək. Tərkibindəkilər dərinin qırışlanmasının qarşısını alan hüceyrələrə zərər verir.

Qaymaqlı qəhvə. Qəhvəyə əlavə olunan krem faydalı qida deyil. Orqanizmi daha çox yağlandırır və xolesteronu yüksəldir.

Şəkərsiz qidalar. Əgər 30 yaşdan sonra çəki artırsa, deməli, qaraciyərdə problem var. Belə olan halda toksindən uzaq durmaq lazımdır. Buna görə də suni dadlandırıcı olan qidalar qəbul etmək olmaz.

Marqarin ürək xəstəliklərinin səbəbi kimi göstərilir. Əlavə olaraq dəridə də bir sıra problemlər əmələ gəlir və dərinin daha tez qırışlanmasına səbəb olur.

Qablaşdırılmış popkorn. Tərkibində olan trans yağlar ürək üçün risklidir.

Kolbasa və sosiska. Araşdırmalardan belə qənaətə gəlinib ki, kolbasa və sosiska sperma sayını azaldır.

Çipsi. Xərçəng, piylənmə kimi xəstəliklərə səbəb ola bilər. Çipsinin tərkibindəki natrium maddəsi yüksək qan təzyiqinə və ürək-damar xəstəliyinə səbəb ola bilər.

Etiketlər: qidalar, lazımdır, səbəb, bilər, yaşdan, sonra, mütəxəssislər, sosiska, qarşısını, durmaq, Mütəxəssislər, qəbul, çörək, qidaların, adlarını, zərərli, saxlamaq, dərinin, olmaz, Şəkərsiz
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN