• Süd daşarkən nə etməli?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 100

Tarix : 14.05.2019, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər




Süd bişirəndə onun daşması tez-tez rast gəlinən haldır. Xüsusən də qadın unutqandırsa...

Bu zaman həm süddən itki olur, həm də soba kirlənir. Bəs bu problemlə qarşılaşmamaq üçün nə etmək lazımdır?

Məlum olduğu kimi, süd qaynamağa başlayanda onun hissəcikləri sürətlə yuxarıya doğru yüksəlməyə başlayır. Qaynama nöqtəsini dəyişə bilmərik, amma kərə yağı ilə süd hissəciklərinin özündən qatı bir təbəqə ilə qarşılaşmasını təmin edə bilərik. Yəni südü oda qoyandan sonra qazanın ağzını kərə yağı ilə yağlasanız, bu, südün daşmasının qarşısını alar.

Süd daşmasının qarşısının almağın ən klassik yolu qazana taxta qaşıq qoymaqdır. Bu üsul əslində çox istifadə edilən və təhlükəsiz qəbul edilən yoldur. Daşma qazanın ortasından qaynama ilə başladığı üçün taxta qaşığı qazanın ortasına qoyanda südün daşmasına mane olur.

Digər üsul isə qazanın içinə şüşə qab qoymaqdır. İstiyə davamlı şüşə stəkan südü daşırmaz. Çünki qaynama zamanı şüşədən gələn səslər sizin sobaya baxmanıza səbəb olacaq və daşma riskini aradan qaldıracaq.
loading...

Etiketlər: qazanın, taxta, qoymaqdır, qaynama, südün, edilən, daşmasının, Daşma, ortasından, başladığı, ortasına, qaşığı, yoldur, istifadə, qazana, klassik, qaşıq, əslində, təhlükəsiz, qoyanda
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN