• Bişirmək üçün quzu ətini necə seçək?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 136

Tarix : 19.05.2019, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər




Əti bişirəcəyimiz yeməyimizə görə seçmək, həm ətdən dad alma, həm də yemək üçün çox vacibdir. Hər bölmə üçün fərqli yemək və hazırlıq üsulları var. Yaxşı əti necə bişirək? Dadlı.Az sizə kömək edəcək.

Pirzola: Quzunun bel hissəsindən çıxarılır və ən qiymətli hissəsidir. Pirzolanın ləzzəti quzunun yaşı, cins, kəsilən quzunun bölgəsindən asılıdır, həm də kəsilmənin formasından asılıdır. Quzu pirzolanın bişirilməsi üçün ən ideal üsul qrildir. O, həmçinin aşağı yağlı qabda qızardıla bilər.

Bonfile Quzunun belindəki pirzolanın arxa bölümüdür. Qril, soba, qızartma üsulları ilə bişirilə bilər. Quzu yeməyi, quzu bonfile ilə edilə bilən ən ideal yeməkdir. Bonfile sobada bişirilirsə, ideal ləzzət alınır.

Qabırğa Quzu pirzolanın altında qalan bölümüdür. Qabırğalardan ideal dad almaq üçün sobadan istifadə, qaynatma və buğlama kimi yeməklər bişirmək olar.

Bud Quzunun arxa ayaqların yuxarı hissəsidir. Quzu budunun ən ideal yemək quzu şiş kababıdır. Bununla yanaşı, ızgara, qaynadılmış yeməklər, soba yeməkləri quzu bud ətlə hazırlana bilər.

Boyun Boyun bölümündən əldə edilən sümüklü ətdir. Quzu boynu, qovurma, soba, qril və s. kimi bir bişirmə üsulu ilə hazırlana bilər, lakin ideal dadı əldə etmək üçün pörtlənmiş yeməklərdə istifadə edilməlidir.

Qol Ön ayaqlarının yuxarı hissəsidir. Quzu qolu ızgara, qaynadılmış soba, qovurma, buğlama və s. kimi bişirilə bilər. Ən ideal yemək üsulu sobada, qaynatma və qızartmadır.

Alt hissə Qolların və budun alt hissəsi və ayaqları arasındakı hissələr. Bu çox sümüklü, az ətli bir hissəsidir. Təkcə qaynatmaqla bişirilməlidir. Ət suyu əldə etmək üçün ideal ətdir. Sulu yeməklərə ləzzət vermək üçün istifadə edildikdə ləziz dad əldə edilə bilər.

Döş: Quzu döş qəfəsinin altındakı sinə boşluğunun bölməsi. Quzunun ən yağlı hissəsi. Lakin, sümüklü ət çox az olduğundan, adətən sümüklə birgə doğranılır. Quzu qiyməli ət, quzu boşluqdan əldə edilir. Bu bölmədən hazırlanan ideal bir qab quzu yeməyi güveçdir.

Etiketlər: ideal, bilər, hissəsidir, yemək, Quzunun, sümüklü, pirzolanın, istifadə, edilə, sobada, ləzzət, etmək, yeməyi, bişirilə, hazırlana, hissəsi, bölümüdür, üsulu, qovurma, Boyun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN