• Quzu pirzolanın bişirilmə texnikaları

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 860

Tarix : 24-05-2019, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


Quzunun belindəki ön hissəyə pirzola hissəsi deyilir. Quzunun ən yaxşı ətdir. Qəssablarda quzu qəfəsi adı verilən bölmənin yuxarı hissəsidir. Bu bölmənin qabırğası kəsilib ayrılır sümüksüz və ya sümüklü bişirilir. Pirzolalıq ət , qabırğa və qabırğaların sümükləri arasında ətləri çıxararaq əldə edilir.

Pirzolanın ləzzəti quzunun yaşından, cinsiyyətindən, cinsindən və bölgədən asılıdır, həm də kəsmə növündən.

Pirzolanı quzunun qəfəsdən ayrılması zamanı lazımi kəsmə üsulu tətbiq edilmirsə, onun ləzzətini itirə bilər.
Quzu pirzolanın bişirilməsi üçün ən ideal üsul qrildir. Qrildən başqa, aşağı yağlı qabda qızardıla bilər.
Etiketlər: bilər, bölmənin, Quzunun, kəsmə, quzunun, zamanı, lazımi, üsulu, ayrılması, növündən, bölgədən, cinsindən, asılıdır, tətbiq, Pirzolanı, qəfəsdən, ləzzətini, aşağı, başqa, yağlı
BİZİ İZLƏYİN